Proyectos

NEW OFFICES IN 22@

  • Location

    Barcelona

  • Size

    408,91 m2

  • Status

    2020 – Completed

  • Sustainability

    Healthy spaces, biophilic design - 67% embedded energy (total energy consumed for the construction of a project), -70% CO2 emissions, -28% economic cost vs standard project

About the project

Adaptation to new ways of working from biophilic design and the circular economy

The proposal aims to offer collaborators a meeting space that allows them to facilitate their daily work according to their new needs from the circular economy and biophilic design.

Biophilic design is based on people’s innate need to contact nature to feel good. Several studies link contact with nature with an improvement in physical and mental health, as well as better cognitive performance. The project has applied the following strategies aligned with biophilic design:

-Natural light and multidirectional views to the outside that allow you to see both the sea and the mountains

-Living walls and plants that bring nature closer to employees

-Incorporation of natural materials such as wood

Another key aspect is the reuse of the entire glass system that made up the meeting rooms of the previous offices, redesigning them so that they meet the acoustic requirements and contributing to a circular economy that allowed us to reduce the energy necessary for the construction of the office by 67%. project, -70% CO2 emissions and -28% of the economic cost vs. the standard project.

Proyectos relacionados

  • CUNIT MUNICIPAL HOUSING

    The uses of the program are optimized by adapting the most relevant spaces

    Ver proyectos
  • 16 COLLSEROLA DOORS

    Reprogram the urban spaces and the environmental functions of the territory. Re-naturalize the city by strengthening nature.

    Ver proyectos
  • FLEXIBLE COMMERCIAL OFFICE ILLA CREU ALTA

    One of the commercial premises of Illa Creu Alta is enabled with flexibility and sustainability criteria as a sales office

    Ver proyectos
  • ROA HEADQUARTERS IN SABADELL

    Offices that take advantage of an empty industrial warehouse to host the new activity of ROA Arquitectura Hub

    Ver proyectos
  • FUSION WITH NATURE

    (ES) Una casa se reforma integralmente con el objetivo de mejorar la relación de la casa con el exterior, además de convertirla en una casa de consumo casi nulo.

    Ver proyectos
Proyectos relacionados