• Refurbishment in Eixample

    How can we break with classic architecture and gain light, depth and more façade on the inside of a block?
    The proposal for comprehensive alterations to this residential building took the generational and social change of its families as the starting point. The functional plan broke away from the classic dichotomy of serving and served spaces, of the private and the social, in order to adapt classic discourses to new contemporary social needs and to gain new focuses/visual enfilades and 30% more façade on the inside of the block located in Barcelona’s Eixample district. This means changing the sequential space to transversal space.

    Location: Eixample - Barcelona
    Size: 240 m²
    Status: 2006 – 2008 – Built
    Prizes: Selected for the Cover of the television program “El Convidat” in TV3

  • roa-arquitectura-sostenibilidad-residencial-reforma eixample 04
  • roa arquitectura el convidat
  • roa-arquitectura-sostenibilidad-residencial-reforma eixample 01
  • roa-arquitectura-sostenibilidad-residencial-reforma eixample 02
  • roa-arquitectura-sostenibilidad-residencial-reforma eixample 03